Op deze pagina vindt u links naar een aantal interessante televisie- en radio-uitzendingen over (werken van) Beethoven.

NPS Podium: Beethovens Vioolconcert Uitzending dat de uitvoering van het vioolconcert van Beethoven door Leonidas Kavakos bediscussieerd; uitgezonden door de NPS op zondag 1 maart 2009.

NPS klassiek: Beethovens Mis in C Een documentaire over de Mis in C van Beethoven, uitgezonden door de NPS op zondag 23 maart 2008.

Een land voor Mozartfans Collumn van Désanne van Brederode, Buitenhof 6 januari 2008, waarin ze tussen Strauss en Mozart op zoek gaat naar Beethoven in Wenen. Ook in video

Voor andere Beethoven gerelateerde media verwijzen we graag naar de diverse radiostations:

Radio 4 Beethoven komt regelmatig voorbij op Radio 4, op deze website meer informatie over de programmering, uitzendfrequenties en is het radiostation online te beluisteren.

Classic FM Ook het station met "Licht Klassiek voor elk moment" laat af en toe muziek van Beethoven horen. Op hun website is de programmering te lezen en is via webradio naar de zender te luisteren.

Andere radiozenders waar de beethovenliefhebber terecht kan zijn o.a. BBC Radio 3, het Belgische Klara, en de Duitse zenders WDR3 en NDR Kultur